1. Ik ben een beginner. Kan ik de oefeningen van Linguamuse maken?

Om de oefeningen te kunnen maken moet je minstens een niveau A1 hebben volgens het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (CEFR). Informeer in je gemeente naar taalcursussen voor beginners. Er zijn ook heel wat opleidingsinstituten die deze cursussen aanbieden. Wij wensen je veel succes!

2. Als ik het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (CEFR) van de niveaus zie, is het voor mij niet duidelijk welk niveau ik precies heb. Wat kunnen jullie doen om mij te helpen? 

Linguamuse biedt een speciale service aan om je exacte niveau te bepalen, namelijk een test via de telefoon. Vraag naar onze tarieven via info@linguamuse.be.

3. Ik heb een niveau B2. Zal ik nog iets leren bij Linguamuse?

Jazeker! Bij de Linguamuse-oefeningen ligt het accent niet alleen op de juiste zinsstructuur, maar ook op het typische woordgebruik in dagelijkse conversaties. Je krijgt ook een mooie herhaling van de woordenschat, zowel voor privégebruik als werkgerelateerd. En ben je niet nieuwsgierig naar het vervolgverhaal van Nic en Lara? Met spanning, intriges en een love story als rode draad?

4. Kan Linguamuse mij garanderen dat ik vooruitgang boek als ik de oefeningen maak?

Als je één keer per week een episode leest, de oefeningen maakt en de woordenlijsten instudeert, dan kunnen wij garanderen dat je aanzienlijk vooruit zult gaan! Tip: laat je voor én na een ‘module’ testen bij Linguamuse. Vraag naar het tarief van de telefonische test via info@linguamuse.be.

5. Wat is een ‘module’ bij Linguamuse?

Wij bieden verschillende formules aan: minimum 4 verhalen = een ‘amuse’. Je maakt dan kennis met onze methode, een ‘proevertje’ dus. Als je resultaat wilt, dan neem je best een module van 24 verhalen.

6. Hoeveel episodes moet ik lezen om een duidelijk resultaat te behalen?

Wij raden aan om te oefenen met minstens 24 verhalen.

7. Zal ik bij Linguamuse een taal leren?

Linguamuse helpt je om in een ontspannen sfeer de gekozen taal te verbeteren en de woordenschat ervan uit te breiden. Ook oefen je de grammatica op een speelse en niet-schoolse manier. Studies hebben immers uitgewezen dat dit ‘informele’ leren van een niet te onderschatten waarde is. Wij geven ook nog graag de volgende tips mee: oefen de taal met een collega of een buur. Vraag om gecorrigeerd te worden. Schuif aan bij een conversatietafel. Waarom niet samen speculeren over de avonturen van Nic en Lara? Mondeling oefenen is een must! Ofwel met een persoonlijke taalcoach, ofwel in een kleine groep. Op die manier combineer je het ‘informele’ met het ’formele’ leren, de ideale match!

8. Is het mogelijk om bij Linguamuse te filteren op thema’s? Ik ben namelijk vooral geïnteresseerd in woordenschat over het werk.

Wij hebben ervoor gekozen om dat niet te doen. Het concept is een vervolgverhaal. Werk en privé lopen door elkaar. Net als in het echte leven. Met uw collega’s praat je toch ook niet altijd over het werk?

9. Abonnementen

Een abonnement nemen is heel eenvoudig! Je klikt op de formule van je keuze en je schrijft je in. Vervolgens leidt het systeem je naar de site van Mollie, waar je betaalt met BanContact/Mister Cash. Voor meer info, lees onze verkoopsvoorwaarden.

10. Is het verhaal van Djamel en Lara echt of fictie?

Het gaat natuurlijk om fictie. Maar intussen leer je wel heel wat nuttige en courante woordenschat!

11. Heb je een andere vraag?

Stuur dan een mailtje naar info@linguamuse.be.