Wat is jouw taalniveau?

Zoals gezegd richten wij ons op iedereen die zijn of haar Nederlands of Frans wil onderhouden of verbeteren. Maar wat is jouw taalniveau? En is Linguamuse dan wel iets voor jou?

Europa denkt graag in vakjes en deelt een taalgebruiker dan ook op in verschillende hokjes. Het klinkt misschien wat wiskundig, maar het helpt wel degelijk om te zien of een cursus in een andere dan je moedertaal wel voor jou geschikt is of net niet.

Volgens de Europese normen zijn er basisgebruikers (niveau A), onafhankelijke (niveau B) en vaardige gebruikers (niveau C).  Ben je een totale beginner? Dan is jouw niveau ‘A0’. Jammer genoeg nog iets te vroeg om het verhaal van Djamel & Lara te begrijpen. Een minimumniveau ‘A2’ is namelijk noodzakelijk. En om een niveau A2 te halen, heb je ongeveer 120 uur taaltraining nodig. 

Check daarom vooraf het rubriekje 'lezen A2' op het overzicht van de Europese taalniveaus. Klik hier voor deze zelfbeoordelingstest. Nog hulp nodig? Stuur dan snel een mailtje naar info@linguamuse.be